10 clowns lessen - Clownschool Esterella
, , ,

3 clowns lessen om je vrijer te voelen

De afgelopen 25 jaar heb ik veel levenslessen van de clown geleerd. De clown heeft mijn zelfvertrouwen en creativiteit vergroot.

Ik kan lachen om mijn eigen valkuilen, en het uiten van emoties is makkelijker geworden. Rustige aandacht in het hier & nu (zonder oordelen en verwachtingen) is zeer waardevol in mijn beroep van contactclown in de zorg, maar ook in het dagelijks leven.
Het is prachtig om dit ’bevrijdingsproces’ ook bij mijn cursisten te zien. Aan het eind van de cursusdag gaan ze altijd zichtbaar blijer, vrijer en krachtiger naar huis!

 

Dit zijn de 3 clowns lessen waardoor mijn cursisten zich vrijer voelen:

Clowns les 1 – van Petra

 

Clown workshop - Clownschool ESTERELLAWat heerlijk is het om te mogen spelen, vrij van alle regeltjes over hoe iets hoort of moet!

In het begin van de Workshop Clown & Avontuur vond ik het lastig om mezelf te laten zien. Ik voelde me onhandig als ik het even niet wist. Naarmate de dag vorderde en we meer oefeningen deden, voelde ik me veilig en op m’n plek. Ik ben een uitdagende, expressieve en beweeglijke clown, heb ik ontdekt. Met een glimlach in mijn hoofd ging ik naar huis!

 

Clowns les 2 – van Bea

 

RienDewiIk kijk nog steeds met dankbaarheid terug op de clownworkshop-ervaring die ik bij jou mocht beleven.

Heb de rode neus ingezet in m’n onderwijspraktijk: de mimende juf bleek een prachtig taal-ontlok-middel voor moeilijk communicerende allochtone kleuters. Een wondere ervaring!  🙂

 

Clowns les 3 – van Susanne

 

Susanneklein3

Dankjewel, dat je naast mij loopt op mijn pad van contactclown!

Ik leer hoe subtiel communicatie kan zijn met mensen met dementie. Ik ga steeds meer praten zonder woorden; met mijn lichaamstaal, mimiek en houding. Mijn creativiteit wordt steeds verder uitgedaagd om in te zetten in het contact, waarbij de bewoner de aangever is.

 

 

 

Welke clowns lessen heb jij geleerd? Ik lees je reactie graag!

 

Voor iedereen die op een speelse manier zijn creativiteit en zelfvertrouwen wil vergroten, geef ik de workshop Clown & Avontuur.

 

Ga je mee op avontuur? Training van de lachspieren verzekerd!

Lees hier meer over de workshop en schrijf je in!

 

 

 

Esther3Wil je dit artikel delen? Graag! Bij het gebruiken van mijn tekst verzoek ik je mijn naam te vermelden: Esther Hak van Clownschool Esterella, met een werkende link naar mijn website www.esterella.net

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *