Workshop Clown Clownschool Esterella

Het doel van clownerie is niet continu grappig zijn

Door EstherHak | juni 28, 2018

Bang, boos, bedroefd, blij: een clown kent niet meer dan de vier basisemoties. Op een cursus clownerie leer je ze uit te beelden: één voor één, duidelijk, en zonder taal.

3 Tips om het speelse kind in jezelf naar boven te halen

3 Tips om het speelse kind in jezelf naar boven te halen

Door EstherHak | juni 14, 2018

Regelmatig hoor ik tijdens mijn clownslessen de volgende enthousiaste uitroep: ‘Wat is het toch heerlijk om te spelen! En je helemaal vrij te voelen als een kind!’

Contactclown

Opleiding Contactclown in de Zorg leert contact maken met het hart

Door EstherHak | november 14, 2017

Een contactclown in de zorg verkoopt geen grappen en grollen, maar sluit aan bij het gevoel van de ander. Het gaat erom dat je je hart openstelt voor de ander. 

Clown

Dit zijn 10 goede redenen om een clownscursus te volgen

Door EstherHak | oktober 31, 2017

Heb je er wel eens over gedacht om een clownscursus te volgen? Je wilt misschien graag een clownscursus volgen, maar je vindt het ook best spannend. Ik kan je verzekeren dat je daarin niet de enige bent.

Clown

Clown voor mensen met dementie of verstandelijke beperking

Door EstherHak | mei 24, 2017

Clown voor mensen met dementie of een verstandelijke beperking worden. Dat kun je leren op de clownschool Esterella van Esther Hak in Zeist. Tijdens een tweedaagse introductiecursus kunnen mensen kijken of het wat voor ze is. Het trekt mensen uit het hele land.

Clownsles om je vrijer te voelen: 3 lessen

Clownsles om je vrijer te voelen: 3 lessen

Door EstherHak | februari 23, 2017

De afgelopen 25 jaar heb ik veel van clownsles geleerd: de clown heeft mijn zelfvertrouwen en creativiteit vergroot! Ik kan lachen om mijn eigen valkuilen, en het uiten van emoties is makkelijker geworden.

Dit zijn de 5 geheimen van de contactclown

Dit zijn de 5 geheimen van de contactclown

Door EstherHak | november 17, 2016

Mensen vragen mij vaak wat een contactclown precies doet. In dit blog geef ik daar graag antwoord op. Een contactclown komt op bezoek bij mensen met dementie en verstandelijke beperking.

10 redenen waarom lachen gezond is

10 redenen waarom lachen gezond is

Door EstherHak | juni 22, 2015

Wanneer had jij voor het laatst een lekkere lachbui? Je weet vast nog dat je erna heerlijk ontspannen voelde. Het maakt je licht en meer in balans. Lachen heeft invloed op je gemoed, je denken en je spierspanning.

Dementie: beter contact in 3 speelse stappen

Dementie: beter contact in 3 speelse stappen

Door EstherHak | november 17, 2014

Als je moeder met dementie vergeetachtig wordt en steeds verder de weg kwijt raakt in het gewone leven, kan het soms moeilijk zijn om contact te maken met haar. De oude manier van communiceren werkt niet altijd meer.

Hoe word je contactclown in 4 stappen

Hoe word je contactclown in 4 stappen?

Door EstherHak | november 16, 2014

Contactclown is een prachtig beroep! Ik krijg daarom vaak de vraag: hoe word je contactclown? Deze mensen zijn dan bijvoorbeeld geïnteresseerd binnen komen wandelen bij mijn Workshop Contactclown in de Zorg.