CURSUS  MAKKELIJK EN SNEL ONTSPANNEN

Gooi lekker weg die stress!

Herken jij het volgende?

 • Ik zou af en toe even snel willen ontspannen, en ontsnappen uit de stress van alledag
 • Ik wil minder in mijn hoofd zitten, en beter in mijn lijf
 • Ik ben soms (te) druk in mijn hoofd, en kom moeilijk tot rust
 • Ik zou wat meer willen ontspannen en rust momentjes willen pakken, maar hoe begin ik?
 • Ik zou me beter willen kunnen concentreren op 1 ding, meer focus
 • Ik verkramp wel eens door stress
 • Ik weet niet wat ik moet doen om even lekker te kunnen ontspannen
 • Ik heb wel eens last van hoofdpijn, gespannen schouders & nek of vermoeide rug
 • Ik neem te weinig pauze tijdens mijn werkzaamheden
 • Ik heb hulp nodig bij het ontspannen

Dan is deze cursus iets voor jou!

Esther Hak Opleiding Contactclown Clownschool Esterella

Dit zijn de resultaten van de Cursus Makkelijk en Snel Ontspannen:

 1. Ik leer jou op een speelse manier mijn BESTE technieken om SNEL even te ontspannen en tot rust te komen
 2. Je weet voortaan altijd een MAKKELIJKE manier om te ontspannen die bij je past
 3. Je maakt je hoofd leeg
 4. Je zit minder in je hoofd, en beter in je lijf
 5. Je weet hoe je snel kunt ontspannen op drukke en stressvolle momenten
 6. Je bouwt rustmomentjes in gedurende de dag, zodat je op tijd even tot rust komt. En daarna ontspannen weer verder kunt met je werk, klusje, afspraak, hobby, schoonmaak etc.
 7. Je staat ’s morgens ontspannen op, en begint ontspannen aan de dag
 8. Je gaat 's avonds een ontspannen slaap tegemoet, en je slaapt beter
 9. Je geeft jezelf de liefdevolle aandacht die jij verdient! Deze cursus is een cadeautje voor jezelf!
 10. Je kunt je beter concentreren
 11. Je krijgt veel waardevolle tips & tools om snel en makkelijk te ontspannen, die je direct kunt toepassen in de praktijk
 12. Je gaat swingend, fluitend en dansend door het leven!
 13. Zeg maar Toedeledoki tegen je stress!
Clown

Dit krijg je bij deze cursus:

 • Je krijgt helder en sprankelend les, die je makkelijk thuis kunt volgen
 • Je leert heerlijke technieken voor zelfmassage om jezelf liefdevolle aandacht te geven! Zoals Indiase Hoofdmassage en Handmassage.
 • Je leert superleuke ontspanningstechnieken die je makkelijk direct kunt doen om tot rust te komen! Zoals mijn favoriete Tai Chi oefeningen en eenvoudige Ademhaling oefeningen.
 • Je leert zowel rustige manieren om te ontspannen, als energieke manieren om in balans te komen
 • Alle oefeningen zijn eenvoudig, makkelijk en snel te doen
 • De cursus is zo opgezet, dat je op een speelse manier wordt uitgenodigd om direct mee te doen met de les. Je slaat dus 2 vliegen in 1 klap: je leert een nieuwe leuke ontspanningsoefening, en je ontspant tegelijkertijd!
 • Docent Esther Hak heeft 20 jaar ervaring als clownsdocent en massagedocent
 • Door deze schat aan ervaring is zij de juiste trainer om jou de fijne kneepjes van het ontspannen te leren! Zij weet als geen ander de lesstof op een levendige en heldere manier over te brengen. Ze zet jou in beweging om lekker te ontspannen in het leven te staan! Zij gooit een flinke portie humor in haar lessen. Zo leer je op een speelse manier hele leuke ontspanningstechnieken, die je makkelijk onthoudt!
Clowncursus Clownschool Esterella

Praktische informatie over de Cursus Makkelijk en Snel Ontspannen:

 • Dit is een live online cursus (via Zoom)
 • Dit heb je nodig: een PC of laptop, met webcamera en internetverbinding
 • Je hoeft voor deze cursus GEEN ervaring met ontspanningstechnieken of massage te hebben.
 • Deze cursus is zowel geschikt voor deelnemers die al ervaring hebben met ontspanningstechnieken, als voor deelnemers die zich willen oriënteren op ontspanningstechnieken. Beide groepen deelnemers zullen veel waardevolle tips & tools bij deze cursus leren!

Schrijf je in voor deze verrassende cursus!

Achter de rode neus schijnt de zon

OVERZICHT CURSUSDATA

 • Datum wordt binnenkort verwacht

 • Tijd: 10-13 uur  |  Online (via Zoom)

Reserveer nu je plek:

Clown

Dit zeggen deelnemers over de cursus:

 • Je doet het vakkundig en lekker fris.  (Doeschka)
 • Een geslaagde cursus! Leuk en afwisselend. De docent is speels, betrokken en heeft kwaliteit van aandacht.  (Janine)
 • Mijn samenvatting van de cursus: vertrouwen (vanaf het moment van binnenkomst), eenvoud, aandacht.
 • Een cursus bij jou maakt mijn hoofd lekker ’leeg’. En geen competitie of je best doen, maar gewoon lekker genieten!
 • Heerlijk, het geeft een bevrijdend gevoel.
 • Verrassend, inspirerend, ontspannen. Ik vind het knap dat jij het voor elkaar krijgt om een bepaalde sfeer te creëren die vertrouwen en creativiteit uitstraalt. Complimenten daarvoor!
 • Niets is gek of kan of mag niet, maar alles kan vol vertrouwen en onbevangen. Niemand is perfect en zeker een clown niet. Wat een geweldige onbevangenheid, en Esther die altijd mijn spelende kind kietelde. Vol vertrouwen en warm.  (Dirk)
 • Als ik aan de cursus terugdenk, komt er een glimlach op mijn gezicht. Ik heb ontzettend gelachen en genoten van de ontspannen, open sfeer en gezellige manier van doen en heb ontdekt dat ik eigenlijk veel creatiever ben dan dat ik zelf wist. Het improviseren was heel leuk en origineel, en heb veel geleerd! Erg leuk, en zeker voor herhaling vatbaar.
 • Ik heb er erg van genoten, van verrassende dingen van mezelf! Ik werd heel erg blij en warm van binnen. Een prachtige cursus met afwisselende oefeningen in een positieve sfeer.
 • Het was een bijzondere cursus en de wijze waarop Esther ons eigen maakt in de wereld van de ontspanning is echt uniek: het voelt gewoon goed, eerlijk en vertrouwd. Ik vond de cursus naast de cliché woorden gezellig en leerzaam vooral onthaastend. Even helemaal weg uit de drukke wereld van werk en studie; een ideale gelegenheid om mijn ′hoofd te legen′. Energiek wil ik de cursus ook noemen, want ik voelde ik me helemaal opgeladen met nieuwe energie!