Durf jij het even niet te weten?

Clown

Het avontuur van de leegte. Ik wil een inspirerend artikel schrijven, maar ik weet het even niet.

Helemaal leeg…

Plots besef ik dat deze staat van zijn heel erg te maken heeft met de basishouding van de clown. Eigenlijk is clownerie een uitdagende oefening in het even niet durven weten. De controle loslaten en open staan voor het moment. Dat is best spannend… Wanneer durf je nou echt al je wensen en verwachtingen los te laten?

Bij clownerie leer ik om mijn hoofd leeg te maken (dat begint al bij de warming up), en te zakken naar mijn gevoel. 

Dit maakt me ontvankelijk voor de emoties en reacties van dit moment. De volgende stap is om mijn innerlijke stem naar buiten te brengen. Een clown is heel eerlijk en transparant. Je weet precies wat je aan hem hebt, omdat hij zijn gevoel van het moment duidelijk laat zien. Ik heb hierdoor geleerd om ook in het dagelijks leven dichter bij mijn gevoel te blijven, en mijn wensen en grenzen aan te geven. Een mooi leerproces, dat nooit stopt! En zo heeft het niet durven weten toch een interessante clowneske bespiegeling opgeleverd. HOERA!

 

Wil jij ook je hoofd lekker leeg maken?

 

Neem dan eens een kijkje bij mijn clowns cursussen, en laat je verrassen!

Lees hier meer over mijn clowns cursussen.

 

 

Clown EsterellaWil je dit artikel delen? Graag! Bij het gebruiken van mijn tekst verzoek ik je mijn naam te vermelden: Esther Hak van Clownschool Esterella, met een werkende link naar mijn website www.esterella.net

 

 

 

Laat een reactie achter