Hoeveel clown ben jij op een schaal van 1 tot 10?

Clown Esterella

Ben jij een strenge Dikke Deur of een speelse Pipo?

Check hoeveel clown jij bent met deze simpele Clown Test!

Doe de Clown Test! 

 

Geef antwoord op deze vraag:

Durf jij te klunzen?

Geef jezelf spontaan een Kluns Score!

 

Wees eerlijk tegen jezelf: durf jij te klungelen in het dagelijks leven? Ben jij die kluns die fouten durft te maken? Of ben je meer het type Mister Perfecto die absoluut niet wil falen? Geef jezelf spontaan een kluns score. Hoeveel scoor jij op een schaal van 1 tot 10?

 

Zit jouw score tussen 1 en 5?

Oei, dan ben jij een strenge Dikke Deur! Jij durft weinig of zelfs helemaal geen fouten te maken. Jij stelt hoge eisen aan jezelf. Waarschijnlijk ben je een perfectionist, die alles het liefst tot in de puntjes voorbereid. Die niet wil dat iets plotseling anders of ‘fout’ gaat. Mister Perfecto houdt niet van onverwachte dingen, want dan verliest hij de controle.

Wees gerust: daar heb ik ook last van! Doordat ik de clown in mezelf ontdekte, heb ik geleerd om mijn perfectionisme op een speelse manier los te laten. Stapje voor stapje. Sterker nog: in clowns land bestaan er helemaal geen fouten! Er kan hoogstens iets anders gaan dan je had gedacht. Een clown is nieuwsgierig naar het nieuwe verloop van de dingen. Hierdoor geef je jezelf de ruimte om meer ontspannen met ‘mislukkingen’ om te gaan!

 

Heb jij een score tussen 6 en 9?

Gefeliciteerd! Jij bent een speelse Pipo! Jij durft best wel fouten te maken. Je vindt het niet erg om toe te geven dat iets is mislukt. Sterker nog: jij leert juist van je fouten. Ze brengen je verder, vaak nog meer dan de dingen die goed gaan. Want je gaat dan op zoek naar een andere manier om iets op te lossen of voor mekaar te krijgen, waardoor je een creatieve en flexibele geest krijgt. Je kunt beter inspelen op onverwachte situaties, en accepteert dat de dingen nou eenmaal anders kunnen lopen in het leven. Jij staat open voor het avontuur!

 

Scoor jij een 10?

Hoera! Jij bent een Meester Kluns! Jij durft altijd fouten te maken. Je schaamt je er niet voor. En je hebt zelfs plezier in falen! Als Top Clown moet jij vooral lachen om jezelf als er weer ’s iets mislukt.

 

Wil jij ook een speelse Pipo worden?

Schrijf je dan snel in voor mijn Basiscursus Contactclown!

Je leert hoe je speelser wordt, en lekker kunt lachen om je eigen fouten. Je krijgt zelfs faalplezier!

Schrijf je hier in!

 

Lees hier meer over mijn cursussen:

 

Clown Esterella

 

Wil je dit artikel delen? Graag! Bij het gebruiken van mijn tekst verzoek ik je mijn naam te vermelden: Esther Hak van Clownschool Esterella, met een werkende link naar mijn website: www.esterella.net

 

Laat een reactie achter