In de Media: Clownschool Esterella

Algemeen Dagblad  (2017):

Clown voor mensen met dementie of verstandelijke beperking

Clown worden voor mensen met dementie of een verstandelijke beperking. Dat kun je leren op de clownschool Esterella van Esther Hak in Zeist. Tijdens een tweedaagse introductiecursus kunnen mensen kijken of het wat voor ze is. Het trekt mensen uit het hele land. ‘Tijdens een workshop clownerie ging er van binnen een vonkje over. Ik dacht: hier word ik blij van!’’

Lees meer  >>


Foto Esther Hak

Opleiding Contactclown - Clownschool Esterella
Vakblad voor de Activiteitensector: AS  (2017):

Opleiding Contactclown in de Zorg leert contact maken met het hart

Een contactclown in de zorg verkoopt geen grappen en grollen, maar sluit aan bij het gevoel van de ander. Het gaat erom dat je je hart openstelt voor de ander. Zo maakt de clown contact met mensen met dementie of een verstandelijke beperking. In de Opleiding Contactclown in de Zorg van Clownschool Esterella leer je de fijne kneepjes van het vak.

Lees meer  >>


Foto Esther Hak

Opleiding Contactclown - Clownschool ESTERELLA
NRC Handelsblad (2007):

Het doel van clownerie is niet continu grappig zijn

Bang, boos, bedroefd, blij: een clown kent niet meer dan de vier basisemoties. Op een cursus clownerie leer je ze uit te beelden: één voor één, duidelijk, en zonder taal. Twee vrouwen van rond de dertig houden allebei een uiteinde van een houten latje vast en trekken eraan. Als het niet uitrekt, kijken ze elkaar verbaasd aan. Nog eens proberen.

Lees meer  >>


Foto Esther Hak

Cursus clownerie - Clownschool Esterella
De Gelderlander  (2009):

Een verlegen clown durft niet op te komen

Op een speelse manier je eigen clown leren ontdekken. Met behulp van het kleinste masker: de rode neus. Esther Hak heeft haar clown al ontdekt en verzorgt workshops clownerie.

Wat leren deelnemers in uw workshops clownerie?
‘Je leert jezelf kennen door middel van improvisatieoefeningen. Als clown ben je namelijk een uitvergroting van jezelf. Je kunt bijvoorbeeld heel verlegen zijn of juist heel brutaal.’

Lees meer  >>


Foto Esther Hak

Workshops clownerie - Clownschool Esterella
FHM Magazine  (2007):

Achter de rode neus schijnt de zon

Wie een carrière als clown ambieert, kan zich aanmelden bij een cursus clownerie. Dat deed FHM Magazine dus meteen! Esther (clownsnaam: Esterella) is vanaf 1999 fulltime bezig in de clownerie. Esterella is in eerste instantie verlegen, maar later een stoere en zelfs overmoedige clown. Ze geeft trainingen aan bedrijven en particulieren en doet optredens voor al dan niet zieke kinderen en al dan niet demente volwassenen.

Lees meer  >>


Foto Esther Hak

Clown cursus - Clownschool Esterella
Vriendin Magazine  (2002):

Een clown is niet alleen een lachebek

Ben je als clown Esterella altijd grappig?

‘Een clown is niet alleen een lachebek en hoeft niet constant druk en aanwezig te zijn. Een moment van verstilling is juist heel mooi. Dan doe of zeg ik even niets, maar laat alleen mijn lichaamstaal spreken. Of deel een bijzonder moment met een verlegen kind. Als clown Esterella overdrijf ik mijn kwetsbare kant. Als ik een fout maak, schaam ik me enorm of ga ik ontzettend huilen.’

Lees meer  >>


Foto Esther Hak

Clownerie - Clownschool Esterella

Volg het actuele nieuws op Facebook

Wil je het meest actuele nieuws van Clownschool Esterella volgen? Volg dan haar levendige Facebook pagina! Hier worden regelmatig nieuwtjes, evenementen, artikelen en tips gedeeld. Bekijk onze Facebook pagina en like ons!

Volg ons op Facebook  >>

Esther Hak - Clownschool Esterella