KLANTEN SPREKEN

Wat zeggen deelnemers over mijn trainingen?

 • Je doet het vakkundig en lekker fris.  (Doeschka Doesburg)
 • Een geslaagde dag! Leuk en afwisselend. De docent is speels, betrokken en heeft kwaliteit van aandacht.  (Janine Oosterhof)
 • Mijn samenvatting van de workshop: vertrouwen (vanaf het moment van binnenkomst), eenvoud, aandacht.
 • Een dag spelen bij jou maakt mijn hoofd lekker ’leeg’. En geen competitie of je best doen, maar gewoon lekker genieten van het spel!
 • Heerlijk, en in het begin ook eng om zomaar wat te doen. Maar het geeft een bevrijdend gevoel.
 • Verrassend, inspirerend, ontspannen. Ik vind het knap dat jij het voor elkaar krijgt om een bepaalde sfeer te creëren die vertrouwen en creativiteit uitstraalt. Complimenten daarvoor!
 • Niets is gek of kan of mag niet, maar alles kan vol vertrouwen en onbevangen. Niemand is perfect en zeker een clown niet. Wat een geweldige onbevangenheid hadden wij die zaterdag allemaal. En Esther die altijd feedback gaf en zo mijn spelende kind kietelde. Vol vertrouwen en warm.  (Dirk Mechelse)
 • Als ik aan de workshop terugdenk, komt er een glimlach op mijn gezicht. Ik heb die dag ontzettend gelachen en genoten van de ontspannen, open sfeer en gezellige manier van doen en heb ontdekt dat ik eigenlijk veel creatiever ben dan dat ik zelf wist. Het improviseren was heel leuk en origineel, en heb ook veel van jullie allemaal geleerd! Erg leuk, en zeker voor herhaling vatbaar.
 • Ik heb er erg van genoten, van verrassende dingen van mezelf, maar zeker ook bij het zien van andere clowns werd ik heel erg blij en warm van binnen. Een prachtige locatie met een bijzondere sfeer, afwisselende clownsoefeningen in een positieve sfeer waarin het fijn is om er te zijn.
 • Het was een bijzondere workshop en de wijze waarop Esther ons eigen maakt in de wereld van de clowns is echt uniek: het voelt gewoon goed, eerlijk en vertrouwd. Ik vond de speeldag naast de cliché woorden gezellig en leerzaam vooral onthaastend. Even helemaal weg uit de drukke wereld van werk en studie; een ideale gelegenheid om mijn ′hoofd te legen′. Energiek wil ik de dag ook noemen, want hoewel ik ’s avonds echt kapot thuis kwam, voelde ik me helemaal opgeladen met nieuwe energie! Tot slot: gevoel. Een clown toont per slot van rekening z’n hele hart, ís een hart!
Clownscursus Clownschool Esterella

Wie zijn mijn klanten?

Clownschool Esterella heeft met plezier samengewerkt met de volgende opdrachtgevers:

 • Bedrijven: KPN, PGGM, Grontmij, Eneco, MARS BV, Douwe Egberts, Holland Casino, Landal GreenParks, Holland Rail Consult, Sigma Coatings BV, Dekamarkt, FNV Loopbaanadvies, InterimManagement Rotterdam, Corpus Coaching Zoetermeer.
 • Overheid: Ministerie van Binnenlandse Zaken, Ministerie van Sociale Zaken, Gemeente Tilburg, Sociale VerzekeringsBank Utrecht, Bibliotheek Veenendaal.
 • Zorg & Welzijn: UMC Utrecht, Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie, Gezondheidscentrum Beverwaard, Maatschappelijke Dienstverlening Nieuwe Waterweg, Kwintes Gouda, Meander Omnium Zeist, CUMULUS Utrecht, Doenja Utrecht, Kinderdagverblijf Nijntje Pluis Harmelen.
 • Onderwijs: Universiteit Tilburg, Opleiding Effectief Coachen Rotterdam, ROC Mondriaan Den Haag, ROC Hoornbeeckcollege Amersfoort, ID-College Gouda, Alfa-College Hoogeveen, 30 middelbare scholen in provincie Utrecht, 50 Basisscholen in provincie Utrecht en Amsterdam, Volksuniversiteit Veenendaal, Opleidingscentrum Amice voor Wellness, Beauty & Lifestyle in Barneveld, Studentenvereniging UNITAS in Utrecht.
 • Cultuur & Sport: Kunst Centraal, KunstAanbod Houten, Utrechts Centrum voor de Kunsten, Theater Totaal Nieuwegein, Zanggroep Voices IJmuiden, Leusden Actief, Atletiekvereniging Phoenix Zeist, Volleybalvereniging Warande Zeist.