3 Tips om het speelse kind in jezelf naar boven te halen

3 Tips om het speelse kind in jezelf naar boven te halen

Regelmatig hoor ik tijdens mijn clownslessen de volgende enthousiaste uitroep: ‘Wat is het toch heerlijk om te spelen! 

En je helemaal vrij te voelen als een kind!’

Op zo’n moment word ik me weer bewust wat een bijzonder beroep ik heb: ik mag in de cursisten het speelse kind losmaken en de vrije ruimte geven!
De clown is eigenlijk een groot speels kind. De clown heeft veel overeenkomsten met de leefwereld van een kind van 3 jaar: hij staat open en nieuwsgierig in het leven! Hij weet nog niet hoe alles werkt. Daarom gaat hij onbevangen op avontuur om nieuwe dingen te ontdekken. Maar hoe haal je het speelse kind in jezelf naar boven?

Hierbij geef ik je 3 tips:

TIP 1:  Doe iets wat je als kind leuk vond

Bedenk eens wat je vroeger als kind leuk vond om te doen. Klom je vaak in bomen? Vond je het leuk om te tekenen? Kon je uren ravotten met de hond in de tuin? Ga dat dan weer eens een keertje doen! Je zult merken dat de energie en het plezier van vroeger weer terugkomt! Je voelt weer de lol en overgave die je als kind kon voelen. Probeer maar ‘s!

Clowncursus Clownschool Esterella

TIP 2:  Laat je fantasie de vrije loop

Kinderen hebben een enorme fantasie! Alles kan, en alles mag. Het kan niet gek genoeg! Dat is precies de mindset die een clown ook heeft: alles is mogelijk, alles kan en alles mag. Kijk eens rond in je huis en neem het eerste voorwerp dat je ziet. Wat kun je er allemaal mee in je fantasie? Een tandenborstel kun je bijvoorbeeld ook prima gebruiken als dirigent stokje. Een stoel verandert met een beetje fantasie in een drumstel. Ga lekker aan de haal met het voorwerp en verzin verrassende ideeën!

Clownscursus Clownschool Esterella

TIP 3:  Laat je emoties zien

De clown laat zien wat hij beleeft en voelt, net als een kind van 3 jaar! Probeer je het komende uur eens bewust te worden van de emoties die je hebt. Geef dit gevoel van jou vervolgens de ruimte. Het mag er even helemaal zijn. Je mag er helemaal in gaan zitten! Zonder gêne of schaamte. Hoe voelt het om zo dichtbij je eigen gevoel te blijven? Het is puur en echt. Dit kan heel verhelderend en verfrissend zijn!

 

Wil jij ook het speelse kind in jezelf naar boven halen?

Mijn Clownworkshops geven je de juiste tools om het speelse nieuwsgierige kind in jezelf naar boven te halen. Lachplezier verzekerd!

Lees hier meer over de Clowncursussen en geef je op.

 

 

Clown EsterellaWil je dit artikel delen? Graag! Bij het gebruiken van mijn tekst verzoek ik je mijn naam te vermelden: Esther Hak van Clownschool Esterella, met een werkende link naar mijn website  www.esterella.net

 

 

 

 

Laat een reactie achter