Zo spannend als de eerste clowns cursus

Super spannend: mijn eerste gesprek met een uitgever over mijn boek ‘Speels omgaan met dementie’! Wie de eerste keer ook altijd spannend vinden? Mijn cursisten in hun eerste clowns cursus.

Lees hieronder wat ze vertellen over die eerste spannende clowns cursus! En check eerst even hoe leuk mijn gesprek met de uitgever was.

 

Het is bijna 2 uur

Met knikkende knietjes zit ik op De Grote Onbekende te wachten. Dit is mijn eerste keer, en ik heb geen idee wat ik kan verwachten. Zo langzaam als een slak kruipt het moment van onze ontmoeting dichterbij. Met de minuut word ik zenuwachtiger. Duizend gedachten schieten door mijn hoofd. Wat vindt hij van mij? Heb ik wel de juiste kleding aan? Is er een klik tussen ons? Spreken we nog een keer af?
Het eerste minpuntje is inmiddels binnen: hij is al 2 minuten te laat. Mmm, komt hij eigenlijk nog wel opdagen? Dit is echt niet chill. Als ik naar mijn computerscherm kijk, staat er nog steeds: ‘Host will let you in soon’. Met zo’n irritant cirkeltje erbij dat nerveus blijft ronddraaien. Ik begin uit pure paniek zowaar mijn pen op te eten. Pfff, gelukkig laat Mister X mij om 14.04 eindelijk toe in zijn digitale ‘crib’. Wauw, ons eerste gesprek gaat nu echt beginnen! Voor het eerst van mijn leven praat ik met een uitgever over mijn boek ‘Speels omgaan met dementie’!

 

Wiehoe, De Grote Boeken Baas is enthousiast over mijn schrijfsels!

En zelfs ook over mijn super snelle schetsje voor de voorkant van het boek, die ik net even uit de losse pols heb getekend. Ha, wat een opluchting. Ik voel me steeds meer op mijn gemak, en we kletsen gezellig over de inspirerende boeken in onze boekenkast. Het geplande half uurtje loopt gigantisch uit. Na dik een uur sluiten we onze boeken ‘date’. De uitgever zegt dat hij mijn boek graag wil uitgeven, vanwege het bijzondere onderwerp en mijn leuke schrijfstijl. Hij zou het een eer vinden om mijn boek te mogen uitgeven. Mijn blije hoofd explodeert! De positieve energie spettert alle kanten op. Ik bedank hem voor het super leuke gesprek, en ga zeker over zijn aanbod nadenken. Maar deze Stuiterende Schrijver moet dit spannende eerste gesprek eerst eventjes verwerken, hoor!

 

Weet je wie de eerste keer ook altijd spannend vinden? Dat zijn mijn cursisten die een clowns cursus komen volgen 

Ze komen vaak met nerveuze kriebels in hun buik binnenstappen bij mijn clowns cursus. Honderd en één gedachten spoken door hun hoofd. Wat voor gekke dingen gaan we allemaal doen? Durf ik dat wel? Voel ik me op mijn gemak bij de docent? Zijn de andere cursisten wel OK? Maar als we eenmaal gaan warming-uppen op de clownsvloer, zie ik de stress vrij snel van hun gespannen schoudertjes afglijden. En als ik dit vertel: ‘Niets hoeft, en alles mag!’ verschijnt er een brede bevrijdende lach op hun mond. Joepie! Ze krijgen dan zelfs mega veel zin in alle maffe clowns oefeningen. Ik zie mijn deelnemers altijd vrijer en blijer weer naar huis gaan.

 

Lees hieronder wat mijn cursisten vertellen over die spannende eerste keer dat ze een clowns cursus volgen:

Nicole vertelt dit:

“Met veel enthousiasme en nieuwsgierigheid, maar ook met veel onzekerheid, ben ik de Clownsopleiding begonnen. Wat vond ik ’t spannend!! En wat heb jij ’t goed gedaan! Chapeau! Je hebt ’t beste in me naar boven gehaald. Daardoor kon ik gaan groeien en zelfs bloeien! Dankjewel hiervoor. Ik ben trots op mezelf! En jij mag ook trots zijn op jezelf, je bent een kanjer! Wat een mooie opleiding heb jij gecreëerd! Ik hoop en wens dat je nog veel clowns mag opleiden. Nogmaals veel dank voor de mooie, leerzame en super leuke tijd!”

 

Maret vertelt dit:

De Workshop Contactclown was een kadootje! Ik loop nog steeds met een glimlach rond, ik vond het zo super. Ik heb de workshop gevolgd om te kijken of de contactclown iets voor me is. Ik dacht ineens: ‘Dit kan ik (leren)!’ Dat heb ik niet vaak. Ben soms best terughoudend, maar kon mezelf echt geven. Dus dank voor je aanpak!”

 

Petra vertelt dit:

“Wat heerlijk is het om te mogen spelen, vrij van alle regeltjes over hoe iets hoort of moet! In het begin van de Workshop Clown & Avontuur vond ik het lastig om mezelf te laten zien. Ik voelde me onhandig als ik het even niet wist. Naarmate de dag vorderde en we meer oefeningen deden, voelde ik me veilig en op m’n plek. Ik ben een uitdagende, expressieve en beweeglijke clown, heb ik ontdekt. Met een glimlach in mijn hoofd ging ik naar huis!”

 

Gerda vertelt dit:

“Begonnen met de Opleiding Contactclown! De twee eerste dagen waren ontdekkend, intensief, buiten mijn comfortzone, maar heel erg leuk. Ben nieuwsgierig naar de rest van deze mooie reis!”

 

Wil je ook voor de eerste keer de geweldige wereld van de clown zelf ervaren?

 

Heb je zin om lekker te lachen en spelen? Doe dan mee met de Workshop Contactclown!

 

Dit ga je leren:

 

  • Je ontdekt op een verrassend speelse manier jouw eigen clown
  • Hoe super leuk het is om een beetje buiten je comfortzone te stappen. Outside your comfortzone is where the magic happens!
  • Je ontdekt dat de eerste keer naar meer smaakt
  • Hoe je een glimlach tovert bij mensen met dementie en verstandelijke beperking met mijn magische clowns methode
  • Je ervaart zelf de bijzondere wereld van de zorgclown
  • Je maakt kennis met de unieke aanpak van clowns docent Esther

 

Reserveer nu meteen HIER jouw plekje voor deze Workshop Contactclown!

 

Mijn clowns deur staat wijd open voor jou! Zorg dat je snel inschrijft, want vol = vol. Het zou zonde zijn als je voor een dichte deur komt te staan, toch?
HIER kun je een mooi plekkie bemachtigen, zodat je naar binnen kan:

>>  Schrijf je HIER in voor deze clowns cursus!

 

 

Lees hier meer over mijn clowns cursussen:

 

Clown Esterella

 

Wil je dit artikel delen? Graag! Bij het gebruiken van mijn tekst verzoek ik je mijn naam te vermelden: Esther Hak van Clownschool Esterella, met een werkende link naar mijn website: www.esterella.net

 

Laat een reactie achter